19 mars

Söndag! Har mått väldigt bra idag. Började med att på förmiddagen träna på friskis för första gången sen i december. Gillade det så mycket, att hoppa runt med små tanter och svettas. Annars idag har jag handlat, inte pluggat, övningskört och lagat söndagsmiddag. Har haft sug efter grytor på sistonde, så jag gjorde en sjukt god sådan. Här är hur du gör: 
 
Du behöver för fyra portioner: 
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor 
1 aubergine 
1 sötpotatis 
1 dl röda linser 
1 burk kokosmjölk 
400g krossade tomater 
2 msk jordnötssmör 
1 dl rödvin 
1 msk röd currypasta 
lite ingefära 
1 lime
1 grönsaksbuljongstärning 
kryddor 
ris 
 
 
1. Börja med att hacka löken och skala sötpotatisen samt skär den i kuber. Hetta upp olja i en gryta och släng i currypastan. Pressa strax efter i vitlöken och lägg ner löken och låt de mjukna till sig. 
 
2. Sedan ner med sötpotatis, kokosmjölk, krossade tomater, vinet, linser och buljongtärningen. Riv ner ingefär, pressa saft från halva limen och ner med jordnötssmör. Låt nu detta puttra på medelvärme. 
 
 
 
3. Koka riset. 
 
4. Skär auberginen i skivor och stek lite lätt i olja. Dela sedan varje skiva i fyra delar och tillsätt dem i grytan. Krydda även grytan med kryddor som du känner passar. Jag tog kanel (mycket), korriander, cayennepeppar, salt och peppar.
 
5. När sötpotatisen och linserna mjuknat så är grytan klar! Ät med ris och pressa lite lime över vid servering. 
 
 
0 kommentarer