30 augusti - augusti i helvetet

 
hej söndag. jag har haft en väldigt bra helg trots att jag varit ledsen. det har liksom varit fina stunder ändå. som när victoria lämnar tre stora choklader i min brevlåda. eller när anna, jag och natalie fikade på davidhallstorg och pratade i timmar. och igår kväll när några från nya gymnasieklassen träffades och åt middag och kunde sitta utomhus tills två på natten. 
 
 
jag har en vana att tjuvstarta hösten. september börjar i veckan men jag åt lite höst till frukost redan idag. äpple med kanel, kardemummaskorpor (som mamma köpt pga deras namn) och te som min brevvän johanna skickat. 
 
 
så idag är det söndags och det känns ändå inte så jobbigt. att det är skola imorgon alltså. kanske för att veckan som kommer är insparksvecka så det kommer hända massa roliga saker. i alla fall, idag ska jag göra läxor och tyvärr städa rummet. och dricka massa te. 
 
1 kommentar

en text

 

det är en torsdag i slutet av augusti. jag har haft naturkunskap och en svettig idrottslektion och ätit en grå pastagratäng till lunch. efter skolan åker jag hem till dig. vi sitter på din säng, ligger, pratar, hånglar. efter några timmar frågar din mamma om jag vill äta middag hos dig. sitta vid ditt bord med din familj och äta böngryta med jasminris som om det är naturlig. jag får en klump från halsstrupen till magsäcken men jag säger bara jag inte är till besvär så. 

 klockan blir åtta och jag måste hem för jag ska duscha och läsa två kapitel i engelskaboken innan jag somnar. du brukar aldrig följa mig men du gör det nu och det duggar lätt. knappt att det känns, bara lite så att mina kängor blir prickiga. du går en meter bakom mig och min cykel, tittar i marken och säger inget. jag hatar när du gör så, för jag vet att du måste säga något. och just då vill jag verkligen inte att du ska säga något. allt måste fortsätta vara som det är. snälla säg inget. 

 men du säger något. du berättar om när du var hos någon annan, om att du drack vodka, att du blev full, att du var nära någon annan. och inte mig. och när jag cyklar därifrån, flyr från dig under pilen och regnet, kan jag bara tänka att du skulle inte sagt något. det skulle varit som förut. 

 

 

 

 
 
 
1 kommentar

28 augusti

 
 
 
man kan börja fatta grejen med gymnasiet 
man kan ha fredagslycka och söndagsångest 
löven kan börja falla
hjärtat kan krossas 
 
0 kommentarer