30 maj

 
 
Jag tänker på kroppar som lämnar avtryck 
på min hud. Så som lakan gör när man 
sover för tungt. Men istället för sträck är
det en arm som syns över mina revben. En 
haka eller en bröstkorg. Märkena stannar 
endast några timmar, eller max en dag om 
det varit kallt och kroppen legat närmre. 
Sedan bleknar de in i mig och inget spår 
finns kvar. Jag försöker lita på mig själv att 
det var på riktigt. Med lakan är det enklare. 
De går att ta på, och smutsen kan bevisa 
när jag senast bytt till rena. Mina är alltid 
mer åt det gråa hållet. Jag har förlitat mig 
för mycket på dem, vilket gjort dem mjuka, 
avfärgade, skitiga. Allt annat än det sträva 
som känns när de precis är tagna ur
linneskåpet. Allt annat än de kroppar som 
lämnar avtryck på mig. 
 
 
1 kommentar

28 maj

 
 
 
 
 
 
 
För några timmar sen landade jag med planet på Sturup. För ytterligare några timmar sen var jag i Budapest. Nu är jag hemma och det är ju nästan lika varmt här. Det krävdes fem vattenkannor för att släcka törsten på alla mina växter. Jag har druckit för lite. Ett glas vitt till middagen men struntade i vattnet. Det var verkligen bra i Budapest, och jag tänker att jag ska berätta mer om allt någon annan dag. Nu blev allt lite för mycket. Ska skita i att packa upp. får lämna allt i en hög på golvet. Behöver lägga mig i sängen kanske gråta lite hoppas på att det känns bättre imorgon. 
 
 
0 kommentarer

22 maj

Har ju som kanske märkt pluggat matte de sensate sex miljarders veckorna. Förra veckan på torsdagen skrev jag i alla fall mitt livs sista matteprov så nu slipper jag det. När jag tänker efter har jag nog redan glömt bort hur man räknar ut standardavvikelser men det gör mig bara glad. Och nu har jag verkligen bara en handfull av saker att göra innan tvåan kan ta slut, och med tanke på att det här förmodligen varit det värsta året i mitt lilla liv är jag ganska lättad. 
 
 
I och med att matte 2b i princip är över är mattelektionern nu ganska onödiga. Därför hade vi långlång sovmorgon idag och började efter lunch. Och det är picknickens dag! Så Ebba, Tove och jag träffades i Pildammsparken på förmiddagen för att picknicka tillsammans. 
 
 
<3Helt ärligt, när det är maj och så här fint väder borde alla dagar börja med jordnötssmörsbredda gifflar på gräset. 
 
 
Nu har jag bara två dagar, två inlämningar och ett prov innan jag och mamma flyger till Budapest. Vi ska dit och göra sånt som man gör när man har långhelg i en annan stad: promenera, fika, gå på nått museum, dricka vin, ta det lungt och fika. 
 
Ha det. 
 
 
 
3 kommentarer