27 december

 
 
Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? 
Åkte på resa själv med kompisar för första gången. Såg kent. Började få hjälp med mitt psyke. Och en massa annat som jag inte bör nämna här. 
 
Vilka länder besökte du? 
Österrike, Italien, Frankrike och USA. 
 
En mobilanteckning:
 
 
Är det något som du saknade 2016 som du vill ha 2017? 
Att jag ska våga släppa kontrollen lite kanske. Skita i hur konsekvenserna kommer bli utan göra det jag vill i stunden om det känns bra. 
 
Vilket datum från 2016 kommer du alltid att minnas? 
4 april då jag såg the 1975 och dog samt återuppstod. 19 juli då jag, Anna och Sandra åkte till Cordelia. 
 
 
 
En gång du grät? 
När jag kom hem från USA, var jävligt jetlaged och huset stod tomt och mörkt. Famljen var i sommarstugan och det fanns inte ens att göra kaffe, så jag minns att jag la mig ner på hallgolvet och bröt ihop haha. 
 
 
Bästa läsupplevelsen? 
Glaskupan av Sylvia Plath. Palo alto av James Franco. Just kids av Patti Smith. Bonjour Tristesse av Francoise Sagan. 
 
Bästa tv-serie? 
Fortfarande Vänner. 
 
Bästa film? 
Detta året har jag slutat att se på film i princip. Ser nästan bara filmer som jag redan sett om igen isåfall. Annars blir jag bara rastlös. Men okej, såg ju the Danish girl. Annars tipsar jag om Blue is the warmest colour. Se se se. 
 
 
 
Vilka låtar kommer att påminna dig om 2016? 
Menswear, Åkrar och Himmel, Party in the U.S.A. Och hela God helt the girl-albumet. 
 
Största framgång? 
Att jag insett att jag inte är skyldig någon något. Om jag inte vill prata med någon så måste jag inte det, jag måste inte vara trevlig hela tiden, jag måste inte orka prestera bra 24/7. Har haft så mycket press på mig tidigare år men det har nu gått upp för mig att jag gör vafan jag vill när jag vill det. 
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med andra år? 
Svårt att mäta sorg eller mäta glädje. Är det antalet ledsamma dagar som räknas eller den grad på lyckan? Hur som helst har jag mått upp och ner, från och till. Och så kommer det alltid att vara. 
 
Vad önskar du att du hade gjort mer? 
Orkat. 
 
 
 
Den maträtt du oftast åt? 
Chiapudding, tacos, nudelsoppa, digestive med jordnötssmör. 
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2016? 
Blev väckt av sång, paket och frukost av min familj. Sen kom Anna och Sandra hem till mig och vi hade våffelkalas, pysslade på mitt golv och klippte Sandras hår i mitt badrum. Sen åt jag på restaurang på kvällen med min familj. Det var världens buffe. Allt från sushi till inlagd sill till kladdkaka. Mums. Man kan se en del av min födelsedag i min påsklovsfilm
 
Högsta önskan just nu? 
Bli utskriven från vårdavdelningen på bup. 
 
 
Vad fick dig att må bra? 
Fredagar, mina vänner, kli på armen, kaffe, min bror, USA-RESAN!!! 
 
Vem saknade du? 
Cordelia och min bror efter att han flyttat.
 
Vad är du mest stolt över? 
Mig själv. Att jag mådde så dåligt stundvis men att jag ändå är här nu och inser att jag klarade det. Och att jag tar hjälp trots att jag inte vill det. Och så är jag stolt över alla de i min närhet som har haft ork att finnas för mig trots att det är så mycket annat här i världen som är skit. 
 
Vad ser du fram emot 2017? 
Må bättre, fylla 18, åka på skidresa med vänner, någon annan resa, alla gånger jag ska vara full och dum. Vet att 2017 kommer bli mycket mycket bättre. 
 
 
 
 
0 kommentarer